Пакистан прогласи вонредна состојба поради енормното загадување…

Пакистанските власти денеска воведоа „вонредна состојба“ во…

Секоја година 1.200 малолетници умираат од загадување…

Загадувањето на воздухот предизвикува смрт на повеќе…

Град Скопје воведува бесплатен јавен превоз поради…

Согласно Законот за квалитет на амбиентниот воздух…

Со Шилегов, Скопје стана еден од најзагадените…

За загадувањето на Скопје кое се повтори…

Најмногу на удар се децата – Шилегов…

Скопје и оваа зима руши рекорди во…