Денес се сеќаваме на Светите маченици Гуриј,…

Гуриј и Самон беа угледни едески граѓани.…

Денеска е Свети Павле Исповедник, патријарх Цариградски

ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Денеска е Свети…

Денеска се празнува Светиот свештеномаченик Елефтериј

Овој прекрасен светител имаше родители благородни и…

Календар на МПЦ: Денес се празнува Свети…

Овој светител е роден од богати и…

Календар на МПЦ: Утре се празнуваат овие…

Светиот апостол Андроник Еден од Седумдесеттемина. Роднина…

Денска е 20 февруари (по стар стил)…

Свети Лав им беше добар пастир и…

Календар на МПЦ: Денес се празнуваат овие…

Свети Мелетиј, архиепископ Антиохиски Овој голем и…

МПЦ Верски календар: Денес се празнуваат светици…

Светата маченичка Агатија Оваа славна девица и…

Православен календар на МПЦ: Денес се празнуваат…

Преподобен Исидор Пелусиот Родум Мисирец; син на…