Денес е строг Божиќен пост и сеќавање…

Oд градот Анкира Галатиска. Роден и воспитан…

Денес се сеќаваме на Светите маченици Гуриј,…

Гуриј и Самон беа угледни едески граѓани.…

Денес е спомен на Светиот Цар Јустинијан

По потекло е од околината на Скопје.…

Православен календар: Денес е сеќавање на мачењето…

Грузија, која е просветлена во христијанската вера…

Денес се празнува: Свети Лав I, папа…

Свети Лав I, папа Римски Роден е…

Православен календар на МПЦ: Денес се празнуваат…

Преподобен Исидор Пелусиот Родум Мисирец; син на…

Што е тоа духовник и кој може…

Многумина од оние кои сакаат активно да…

Стејт департмент: Русија злонамepно го користи православието

– Американскиот Стејт департмент ја обвини Русија…