Американски сенатор испрати писмо до претседателот на Фајзер да објасни какви истражувања прави за мутирање на коронавирусот

t

Американскиот сенатор Марко Рубио испрати писмо до Алберт Бурла, претседател и извршен директор на фармацевтската компанија Фајзер, по објавувањето видео на кое се гледа како директорот за истражување и развој на Фајзер лежерно разговара за манипулацијата на компанијата со вирусот SARS-Cov-2 за профит на компанијата.

“Без разлика дали станува збор за gain of function истражување или избрани структурни мутации преку насочена еволуција, како што тврдеше г-дин Вокер дека ќе се случи, секој напор вирусот да се направи попренослив и посмртоносен е невнимателен и опасен. Понатаму, г-дин Вокер изјави дека Фајзер е подготвен да се вклучи во ова опасно истражување бидејќи КОВИД и неговите варијанти се “златна кокошка“ за компанијата и регулаторите ќе бидат полесни во своите напори бидејќи значителен процент од владините службеници имаат за цел да работат за Фајзер и други биофармацевтски компании и не сакаат да ги загрозат нивните идни шанси за работа“, Сенатор Рубио.

Понатаму во писмото, сенатарот на Флорида, Рубио вели:

Како компанија која тврди дека “иновира секој ден за да го направи светот поздраво место“, овие тврдења од вашето раководство задолжено за истражување и развој се алармантни. Како што американскиот народ заслужува да знае, ве замолувам да ги дадете следните информации:

  • Какви напори моментално презема или планирада преземе Фајзер за да мутира на вирусотSARS-CoV-2 ?
  • Дали Фајзер има намера да продолжи со мутација на вирусот SARS-CoV-2 преку gain of function истражување или насочена еволуција, со цел да создаде нови вакцини пред варијантата да биде присутна кај популацијата?
  • Дали Фајзер соработувал федерални службеници во врска со нивните планови да го надгледуваат ова истражување? Ве молиме наведете ги имињата и агенциите за овие лица.

  • Кои чекори ги презеде Фајзер за да обезбеди дека мутираниот вирус нема да истече од лабораторијата и да не зарази поголема популација?
  • Дали Фајзер соработувал други биофармацевтски компании во овој истражувачки напор? Ве молиме наведете ги субјектите со кои сте биле во контакт.
  • Дали ќе се обврзете дека ќе го стопирате секое идно истражување кое ја мутира вакцината SARS-CoV-2 бидејќи суштински докази покажаа дека слично опасно истражување на Институтот за вирологија во Вухан многу веројатно довело до првично појавување и глобално ширење на вирусот?

Истражувачкa сторија сугерира дека Фајзер можеби спроведува истражување со добивка од функција, кое го нарекува истражување „насочена еволуција“ за да го мутира вирусот SARS-CoV-2 за да создаде дополнителни, помоќни варијанти и вакцини за борба против идните варијанти. Овој тип на истражување, слично на истражувањето за добивка од функција, долго време беше контроверзно и се сомнева дека е причина за КОВИД-19 пандемијата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Медицинска сестра ќе оди во затвор –…

Медицинска сестра (34) во Жупанискиот суд во…

Американската држава Тексас го тужи Фајзер поради…

Фармацевтскиот гигант ја измами јавноста за ефикасноста…

Дерман да се немало! Откриен прв човечки…

Вирусот е сличен на патогенот кој досега…

Фајзер отпушта 781 вработен во Њу Џерси

Фајзер ќе отпушти 781 работник во Њу…

Големи загуби за Фајзер откако “Ковид-лековите” ја…

Фајзер во вторникот објави поголема од очекуваната…