Ангелов: Бугарија искористи тепачка на бандити во Охрид за да прикаже терор врз Бугари во Македонија – Полицијата спречи несакани настани на 4 февруари

t

Владата превенираше несакан развој на настаните на 4 февруари и не дозволи било каков несакан настан да биде искористен од Бугарија, вели во гостување во Алфа лидерот на Достоинство и директор на ЦУК, Стојанче Ангелов.

– Неколку недели претходно тепачката на бандити во Охрид беше злоупотребена од бугарските власти да прикажат дека во Македонија има терор врз Бугарите. Ние не смеевме да дозволиме Бугарите да направат нова провокација и на 4 февруари и тоа да се искористи од бугарските власти.

Имаше ред таму, сите можеа да влезат по државниот врв, имаше над 150 уредно најавени делегации, по таа церемонија секој можеше да влезе и да се поклони на гробот на Гоце Делчев, а оние кои не успеале секој ден можат да му оддадат почит на Гоце Делчев, вели Ангелов.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Стоилов објави крај на репрезентативната кариера: Ми…

Македонскиот ракометен репрезентативец Стојанче Стоилов вчера по…