Арсовска спречи катастрофа – Со БРТ Шилегов ќе го оставеше Скопје без вода

t

Од ВМРО-ДПМНЕ со соопштение за планираниот БРТ систем. Велат, не бил адекватно осмислен.
Соопштението го пренесуваме во целост:

– „БРТ превозот не е адекватен за Скопје, а аматеризмот при планирање ќе го загрозеше водоснабдувањето на градот.


Планираната траса на БРТ превозот беше аматерски осмислена да се движи над главната водоводна цевка која се наоѓа во зелениот појас помеѓу двете коловозни ленти на булеварот. Водоводната цевка не е заштитена и поставувањето на коловоз над неа без дополнителна заштита за кој во овој случај се потребни дополнителни 20 милиони евра ќе предизвикаше хаварија.

Дополнително пред да се постави коловозот за БРТ транспорт мора да се изнајдат решенија за пристап до водоводната цевка без затоа да треба да се ископува целата евентуална траса и затоа Скопје да нема ниту вода, ниту јавен транспорт со часови или денови.

Вака осмислениот транспорт беше без конкретен план за голем број на странични проблеми како што е тој со водоснабдувањето.

За разлика од со Шилегов. Скопје ќе добие ефикасен јавен транспорт.“ – Пушува во соопштението.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Последно збогум: Утре ќе се палат свеќи…

Во среда, 26 јануари, ден пред неговиот…

(Фото) Арсовска: Исчистена уште една депонија, Град…

Службите на Град Скопје денеска завршија со…

Тинејџер пpeгазил 72 годишен пешak во Скопје,…

На 24.01.2022 во 10.20 часот било пријавено…

Хорор во Македонија: Родители си го продале…

По спроведената истражна постапка предметниот јавен обвинител…

Дивеење по скопските улици: Возач-почетник со „Ауди“…

Возрасна скопјанка се здобила со тешки повреди…