Без конкуренција, Левица е најтранспарентна парламентарна партија во Македонија

t

Левица е пример за финансиска транспарентност и најтранспарентна партија во Македонија, очајнички се обидите за дискредитација, велат од партијата во објава на социјалните мрежи.

– Државниот Завод за Ревизија, како единствена стручна институција во Македонија, по извршената ревизија врз финансиските извештаи за локалните избори од 2021 година, не констатира НИТУ ЕДНА неправилност во финансирањето на политичката партија #Левица.

Дополнително, годишната завршна сметка заедно со Извештајот за донации на политичките партии секоја година се поднесува до Државниот завод за ревизија, Централен Регистар и УЈП.

Без конкуренција, Левица е најтранспарентната парламентарна партија во секој поглед, ослободена од криминалните шеми на останатите политички субјекти – потврдено низ годините и под будното око на институциите.

Невистините и обидите за дискредитирање се потполно неразумни и неефективни кога станува збор за единствената партија, која преку правичноста и борбата против криминалите се етаблира, како силен општествен фактор, велат од партијата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Мојсоска: Македонскиот народ пати од кратка меморија,…

Македонскиот народ пати од кратка меморија. Македонскиот…

Левица со апел до земјоделците да пријават неправилности

Левица со апел до земјоделците да пријават неправилности Почитувани земјоделци, Деновиве сме сведоци на…

Мојсоска: Левица е втора партија во Кисела…

Левица веќе се наметнува како втора партија…

(Видео) Нови протести против работата на Бехтел…

Прилепчани и граѓани од цела Македонија десетина…