Биткоинот не е ни блиску до враќање на старата вредност

t

Пазарот на криптовалути во изминатите 24 часа ја зголеми својата капитализација за 2,1 отсто, а според податоците на веб-страницата Коингеко таа моментално изнесува 2,1 милијарди долари.

Биткоинот во последните 24 часа ја зголеми својата вредност за 3,3 отсто и се тргува по цена од 44.098 долари.

Етерумот во исто време порасна малку поблаго, околу 1,1 отсто, а на берзите се проценува на околу 3.113 долари.

На неделно ниво, биткоинот закрепна 14,3 отсто, а итриумот околу 15,8 отсто.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Пад на вредноста на криптовалутите денес

Биткоинот падна за 6,12 отсто на 58.346,75…

Црна Гора ќе го екстрадира кралот на…

Апелациониот суд на Црна Гора ја потврди…

Биткоинот денеска достигна највисоко ниво во последните…

Биткоинот, најголемата светска криптовалута по пазарна капитализација,…

„Кралот на криптовалутите“ ќе биде екстрадиран во…

Одлуката не е правно обврзувачка и адвокатите…

 Вредноста на Биткоин над 45.000 долари, последен…

Најголемата криптовалута во светот ја започна Новата…