(Видео) Егејска Македонија, стотици Македонци и “Велат не нема ама еве сме”

t

Песната нема граници, коментира Илија Димовски споделувајќи видео од село Крушаре, пазарска околија на Егејска Македонија снимено вчера.

Во егејска Македонија постојат околу 140 различни македонски ора со свој ритам, мелодија, динамика…, сподели Димовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Претседателката ќе чека новата влада да…

Сиљановска ќе почека да се формира новата…

ДУИ му помогна на Мицкоски за двотретинско…

Со 88 гласа “за” пред 3 часот…

Американската амбасада ќе ги подобрува односите помеѓу…

Аташето за култура и образовани на САД…

Обвинителството ја проверува и отфрлената претставка за…

Меѓу списите кои ги проверува обвинителството во…

Претседателката Сиљановска Давкова ќе ги прими поглаварите…

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска ќе ги…