(Видео) Костов до Билјана Ивановска: За три месеци ќе откријам кој е виновен за скандалот со правосудните испити полагани пред да се дипломира!

t

Сотир Костов во денешната епизода на Тешки муабети ѝ препорачува на претседателката на Антикорупциската комисија, Билјана Ивановска, да го земе за советник за да ѝ помогне да откријат кој е виновен за скандалот со синот на Џафери и останати над 400 студенти кои полагале правосуден испит пред да дипломираат.

– Нека ме назначи мене за советник, со плата од 1 долар за месец, ќе откријам која институција затајува… Јас видов бројка од над 400 студенти кај кои се играло со ЕКТС кредити, па трет-четврт степен не било регулирано.

За три месеци ќе откријам кои институции, раководители и извршители затаиле. Не може претседателката така да се оградува.

А на Џафери тоа му е откриено од неговите, се сеќавате тој напушти еден состанок, пука по сите шавови албанското општество. Ама ако нека се рзнат, ја запоседнаа Македонија, не може влада без нив да се формира, Османи главен кај Бугарите…

Јас чезнеам за времето кога Макеоднците го имаа главниот збор во државава, вели Костов.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Еден Стpaтег, една Струмичка Барбика и немopaлна…

Колумната е кратка приказна за селските и…