(Видео) Кој бе тоа ќе спроведе двојазичност во Радовиш, во Струмица, Кавадарци? До каде забегаа?

t

Кој бе тоа ќе воведе двојазичност во Радовиш, Струмица, Прилеп, Кавадарци? – прашуваше поранешниот премиер Заев кога се предупредуваше дека Законот за јазици е штетен и ќе предизвика само дополнителни проблеми и поделби во државата.

Видео од неговото убедување дека нема да се воведува двојазичност објавија од Трета опција, потсетувајќи дека воведувањето задолжителен превод на албански во приватниот сектор е противуставно.

Еве како зборуваше Заев.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Груевски открива дека Заев има бизниси во…

Иако во минатото во повеќе наврати кажав…

На денешен ден Заев и Димитров беа…

На денешен ден пред 6 години тогашниот…

Децата на политичката елита профитираат од брзите…

Децата на политичката елита профитираат на грбот…

“Части” народ: Двојазичноста за две години нè…

Двојазичноста не чини 200.000 евра за две…