(Видео) Мицкоски на Вевчанскиот карневал: Им посакам на вевчанци успешен карневал и успешни карневалски денови

t

Претседтелот на ВМР-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, отпатува во Вевчани, каде што ќе го проследи светски познатиот вевчански карневал.

Оваа посета ќе ја искористиме да поразговараме со граѓаните околу актуелната состојба како живеат, каков е животот, со кои проблеми се соочуваат.

Исто така ќе имам можност да разговарам и со луѓето од локалната самоуправа, со градоначалникот кој што е нели нов сега од редовите на ВМРО-ДПМНЕ.

И ценам дека овие посети покрај тоа што имаат ете би рекол забавен карактер треба да имаат и работен дел, затоа што она кое што нас како народна партија не интересира тоа е што мисли народот, како живее народот, каде можеме ние да помогнеме и кои се проектите кои што од нас народот ги очекува не само како локална самоуправа туку како и идна централна власт.

Така што очекувам да преовлада би рекол весел дух денеска и да им посакам на вевчанци успешен карневал и успешни карневалски денови, се разбира – порача Мицкоски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Мицкоски нема да издржи меѓународна изолација: Ако…

„Не верувам дека Мицкоски ќе биде толку…

СДСМ: Мицкоски е слаб и исплашен од…

Два дена Христијан Мицкоски молчи и не…

СДСМ: На кои домашни и странски политичари…

Ос СДСМ денеска излегоа с нови обвинувања…

Богоев: СДСМ инвестира во рамномерен развој –…

СДСМ како централна и како локална власт…