(Видео) Народноослободителното движење во Втората светска војна уште од самиот почеток прогласило континуитет во борбата од предилинденскиот или илинденскиот период!

t

Народноослободителното движење во Втората светска војна уште од самиот почеток прогласило континуитет во борбата од предилинденскиот или илинденскиот период, вели во денешното гостување во Тешки муабети професорот Никола Жежов.

– Сите чети носеле имиња на македонски револуционери, Гоце Делчев, Јане Сандански и слично. Во кој правец ќе оди државноста на Македонија се дознало дури на заседанијата на АВНОЈ и АСНОМ потоа.

Одговорот е многу едноставен, во сите документи, секаде се прави континуитет во борбата во Илинеднското востание и предилинденскиот период, истакна Жежов.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Претседателката ќе чека новата влада да…

Сиљановска ќе почека да се формира новата…

ДОБРА ВЕСТ! Младиот Никола ја победи болеста!

Во објава на својата официјална страна на…

ДУИ му помогна на Мицкоски за двотретинско…

Со 88 гласа “за” пред 3 часот…

Американската амбасада ќе ги подобрува односите помеѓу…

Аташето за култура и образовани на САД…

Обвинителството ја проверува и отфрлената претставка за…

Меѓу списите кои ги проверува обвинителството во…