(Видео) Никој не зема да го искористи јагленот од Малешевијата наместо да се купува од страна: Политичарите се однесуваат како да имаат двор од 200 квадрати, не држава!

t

Во денешната епизода на Тешки муабети се зборуваше за енергетската криза во Македонија и начини за решавање на истата.

“Никој не зема да истражи дали и како може да го искористиме јагленот во Малешевијата. 50 години се знае дека таму има јаглен и никој не најде за сходно да почне да ископува таму. Наместо да купуваме скап јаглен од странство да се задоволена потребите на РЕК Битола со домаѓен јаглен.

30 години политичарите не се однесуваат како да нема држава туку двор од 200 квадрати па ќе си играме тука нешто…” – вели Александар Митовски.

Следете ја емисијата на следниот линк: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=notif&v=991405125108300&notif_id=1647806372746287&notif_t=live_video_explicit

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Македонија и се е можно: Археолошкиот локалитет…

Досега најстарата отриена неолитска населба во Македонија,…

Потрага за енергенти: Колумбиски јаглен за Германија

Во потрага по алтернатива за руските енергенти,…

Србија ќе инвестира 150 милиони евра во…

Министерката за рударство и енергетика Зорана Михајловиќ…

(Видео) Никој не зема да го искористи…

Во денешната епизода на Тешки муабети се…

Студија: Загадувањето го скратува животниот век

Загадувањето на воздухот доведува до појава на…