(Видео) Новинарите снимиле се: Казино во Дојран издавало лaжни ceртификати – Грците ја избpyкаа Македонија

t

Грчката телевизија Опен објави прилог за казино во Дојран кое наводно издава фалсификувани ковид-сертификати. Во прилогото се вели дека извесно казино во близина на граничниот премин Дојран-Дојрани на македонска територија им обезбедува бесплатен лажен негативен тест на своите посетители, а со тој тест тие можат бебзбедно да се вратат во Грција.

Целта на сопственикот на казиното, како што тврди телевизија Опен, била да привлече што поголем број клиенти овозможувајќи им олеснето поминување на граничните контроли.

Лажните сертификати за брз тест, инаку ги издава овластен дијагностички центар, во кои без да биде извршено какво и да е тестирање, само се пополнуваат имињата на клиентите.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Фото) Дојранското езеро пред еколошки колапс: Се…

Од локалниот огранок на "Левица" во Дојран…

Државата лани собрала 215 милиони евра од…

Државите ширум светот организираат лотарии и на…

(Фото) Пожар меѓу Гевгелија и Богданци се…

Од Центарот за управување со кризи јавуваат…