(ВИДЕО) ШОКАНТНО: Директор на Фајзер признава дека компанијата ја разгледува можноста сама да го мутира коронавирусот за да направи вакцина што повеќе ќе се продава

t

Џордон Тристон Вокер, директор за истражувања и развој во фармацевтската компанија Фајзер во разговоро со новинар, кој бил тајно сниман, признава дека неговата компанија го мутирала коронавирусот за да може да троши повеќе вакцина против КОВИД-19.

Новинарот првично го прашува Вокер како Фајзер ќе се справи со фактот дека вакицните не се ефикасни против варијантите на вирусот. На што тој одговара. 

НОВИНАР: Фајзер планира да го мутира КОВИД вирусот?

ВОКЕР: Тоа е нешто што не го кажуваме во јавност. Не. Немој да го кажеш ова никому, вети ми дека нема да кажеш. Истражуваме – знаете дека вирусот сам си мутира? Една од работите што ја истражуваме е зошто ние самите да не го мутираме за да можеме да развиеме превентивно нови вакцини. Ако го направиме ова, секако ќе има ризици, можете да си замислите. Никој не сака да има фармацевтски мутирани вируси.

Во таа насока, Вокер на соговорникот му вели дека се сомнева дека тоа се има случено и во Вухан, каде за прв пат се појави коронавирусот, потеницрајќи дека нема смисол вирусот да се појави од нигде никаде.

“Ќе биде супер за индустиријата, но не и за сите други во Америка, да бидам искрен“, вели Вокер околу нивното мутирање на коронавирусот. 

Директорот на Фајзер објаснува дека за да го направат тоа, ќе бидат употребни живи мајмуни, на начин да ги заразат со вирусот. Потоа да ги увидат во примероците разликите во протеинот и на тој начин да ги увидат мутациите и да ги принудат да мутираат како што сакаме.

Целиот разговор може да го видите тука.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Фајзер и Бионтек бараат од ЕУ да…

Во јануари, Ројтерс објави дека се водат…

63 смртни случаи, можеби како последица на…

Од спроведени над 4,4 милиони вакцинации против…

Американската Агенција за храна и лекови го…

Администрацијата за храна и лекови на САД…

Американски сенатор испрати писмо до претседателот на…

Американскиот сенатор Марко Рубио испрати писмо до…

(ВИДЕО) ШОКАНТНО: Директор на Фајзер признава дека…

Џордон Тристон Вокер, директор за истражувања и…