Објавено на:

(Видео) Peзил: Џеф Безос за првата порачка од Бугарија – цариниците многу кpадeле…

t

Најбогатиот човек во светот и сопственик на компанијата за онлајн продажба Амазон раскажува за првата порачка која ја имал од Бугарија.

Таа се случила во 1995 година иако тогаш тој не бил свесен дека во Бугарија имаат интернет, а Бугарите платиле во кеш 200 долари.

Она што е интересно и било напоменато е дека Бугарите на царина краделе пари па истите морале да ги скријат во флопи диск, а каде се парите пишувало на англиски во пратката бидејќи цариниците не разбирале англиски.

Сега многу нешта се појасни:

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Фото) Како на филм: Оперативно-тактичка вежба на…

Денеска, во Охрид се одржа демонстрација на…

(Во живо) Отварање на бугарскиот културно-информативен центар…

Следете го во живо отварањето на новиот…

Стојков: Вештачки е десеткуван бројот на Македонци…

За време на последниот попис на населението…

Бугарија размислува да купи “Бајрактари”

Бугарија ги проучува можноста за купување турски…