Вие плаќајте поскапа струја: Бислимовски ќе троши 5400 евра месечно за хонорари и 450000 денари за печатарски услуги

t

Пратеникот и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Миле Лефков, на социјалната мрежа Твитер го искоментира финансискиот план на Регулаторната комисија за енергетика.

Ова е твитот на Лефков:

“Предлага Финансиски план за РКЕ од рекордни 91 мил. денари…го дуплира бројот на вработени, бара +5 нови за 2022г.…ќе троши 5.400 € месечно за “хонорари”…бара 450.000 ден за изнајмување на печатарски услуги…5.000 ден на ден за бифе…

Уште еден работен ден за Бислимовски!”

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ЕУ да соработува за да избегне енергетска…

Економски истражувачи од различни земји ја повикаа…

Почна интервјуирањето на 42-та кандидати за новиот…

Собраниската Комисија за прашања на изборите и…

Дизелот поефтинува за 2,5 денари, од полноќ…

Регулаторната комисија донесе одлука со која се…

Почна амандманската расправа за Предлог Деловникот на…

Комисијата за деловнички и мандатно имунитетни прашања…

Марија Јаничевска е предложена за директорка на…

Марија Јаничевска е предлог за директорка на…