Владата ќе одржи редовна 34-та и една тематска седница

t

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи редовната 34-та седница на која ќе разгледува повеќе точки на дневен ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните.

На седницата, со почеток во 12:30 часот, меѓу другото, ќе бидат разгледани програмите за изменување на Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2022 година и на Програмата за спроведување на интервентниот фонд во земјоделството, на предлог на ресорното Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство.

На дневен ред за разгледување е и Предлог-закон за ратификација на Спогодбата помеѓу Владата на Република Македонија и Советот на министри на Република Албанија за взаемно признавање на одобренија за овластен економски оператор – безбедност и сигурност (ОЕОС).

Пред редовната, со почеток во 12:00 часот, закажана е тематската 33-та седница на Владата, на која ќе се разгледува Информацијата за почеток на програмирање на Акциската програма за 2023 година во рамките на ИПА 3, инструмент за претпристапна помош.

За донесените одлуки и заклучоци од денешните Владини седници, јавноста ќе биде информирана со одделни соопштенија, по нивното завршување.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ТРАМП: Бог да ја благослови Америка!

Сакам да им се заблагодарам на Тајната…

(Видео) Убиен напаѓачот кој пукаше на Трамп

Осомничениот напаѓач кој го рани републиканскиот претседателски…

Тајната служба на САД: Трамп е безбеден,…

Доналд Трамп е безбеден, соопштија денеска американската…

(Видео) Се огласи Трамп по обидот за…

Доналд Трамп беше изнесен од бината на…

(Фото+Видео) 20 километри распон на пожарот во…

Владата прогласи кризна состојба поради пожарите. На…