ВЛЕН ја повлече тужбата пред Управниот суд за одлуката на ДИК

t

Коалицијата ВРЕДИ ја повлече тужбата пред Управниот суд, по одлуката на ДИК за одбивање на нивниот приговор за избирачко место 0511 во Долна Бањица.

Управниот суд ја прекина постапката.

Според наводите на тужителот, набљудувачот од Коалицијата „Вреди“ на ИМ 0511 во Општина Гостивар недостига оригинален записник од ова избирачко место и дека имало три потписи помалку од гласачки ливчиња во кутијата по што ДИК на јавна седница нецелосно и неточно ја утврдил фактичката состојбата и приговорот го одбил.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Подготвувале конфликт?! Таткото на шефот на изборната…

Косовската полиција на 05.06 годинава во акција…

Вработените во „Филхармонија“ се незадоволни од тоа…

Вработените во „Филхармонија“ се незадоволни од тоа…

СИГУРНАТА ИДНИНА НА АЛБАНЦИТЕ Е НАЈВАЖНА: ВЛЕН…

Новата организација на Владата ќе овозможи поголем…

ВЛЕН ќе добие прв вице-премиер, шест министри,…

Околу 400 директори, прв вице-премиер, шест министри…

ДУИ да се реформира, не да бојкотира…

За новата влада на Република Македонија преговараат…