Во август речиси 5 пати повеќе случаи на коронавирус од јули

t

Во изминатиот месец август, во Македонија биле регистрирани 112 случаи на коронавирус.

Тоа е за 4,6 пати повеќе од месец јули, кога биле регистрирани 23 случаи, а големо намалување во однос на месец август минатата година, кога биле пријавени 12.354 заболени.

Од заболените во август годинава, најголем број биле од Скопје, 34 случаи.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Во август речиси 5 пати повеќе случаи…

Во изминатиот месец август, во Македонија биле…

Американски сенатор испрати писмо до претседателот на…

Американскиот сенатор Марко Рубио испрати писмо до…

XBB.1.5: Што се треба да знаете за…

Додека повеќето од нас повеќе би сакале…

Македонија на петто место по бројот на…

Со 4.469 смртни случаи од коронавирус на…

Германија со одлична вест за гастербајтерите, се…

Германскиот министер за здравство, Карл Лаутербах денеска…