Второто полугодие може да продолжи онлајн

t

На денешниот состанок Комисијата за заразни болести ја разгледувала евентуалната можност за промена на почетокот на второто полугодие од учебната 2021/2022 година, соопштија од Министерството за здраввство.

Одлуката по овој предлог ќе биде донесена непосредно пред почетокот на второто полугодие, бидејќи клучно ќе биде каква е епидемилошката состојба во државата. Одлуката за почетокот на второто полугодие од учебната година ќе биде усогласена и со Министерството за образование и наука, велат од МЗ.

Министерството за здравство ја информира јавноста дека членовите на Комисијата за заразни болести на денешниот состанок дискутираа за повеќе предлог мерки, за кои дополнително ќе се донесат одлуки и заклучоци.

На Комисијата се разгледуваше предлогот за скратување на времето на изолација на позитивни од тестирани на SARS-CoV-2 кои се асимптоматски случаи. За овој предлог членовите ќе донесат одлука по дополнителна обемна дискусија која ќе следи во наредните денови.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Израелска армија: Вчера можеби случајно погодивме училиште

Агенцијата за бегалци на ОН (УНРВА) вчера…

Седум начини како може да заработите преку…

Со развојот на технологија практично се „создадоа“…

Нема одложување на почетокот на второто полугодие?

Телевизија АЛСАТ објави дека стартот на второто…

Второто полугодие може да продолжи онлајн

На денешниот состанок Комисијата за заразни болести…