Објавено на:

Вo недела внимавајте со автобусите – овие линии ќе возат со изменет возен ред

t

В недела (8 мај 2022 год), поради одржување на уличната трка Халк Еко „Скопје трча 10 км“, во период од 8 до 11.30 часот, линиите 2, 4, 7, 8, 11, 11а, 12, 15, 15А, 19, 21, 22, 22А, 32, 56, 56а, 59 и 60 ќе возат по изменет режим од вообичаениот.

ТРАСИ НА ДВИЖЕЊЕ

Линиите 2, 4, 11, 11а, 12, 21, 22, 22А, 32, 56, 56а и 60 во правец кон Ѓорче Петров, кога ќе пристигнат кај ТЦ „Сити мол” ќе вртат лево по улица „Московска“, па десно по улица „Војвода Васил Чакаларов“ и од Порта Влае, секоја ќе продолжи по својата вообичаена траса. Во обратна насока, сите ќе сообраќаат по вообичаената траса.

Линија 8од мост „Гоце Делчев“ по булевар „ВМРО“, ќе продолжува по булевар „Партизански одреди“ се до ТЦ „Сити мол“, потоа лево по улица „Московска“, па десно по улица „Војвода Васил Чакаларов“ и кај Порта Влае ќе продолжува кон својата почетна постојка. Во обратна насока,се до Соборен хром ќе сообраќа по булевар „Партизански одреди“, па по булевар „ВМРО“, мост „Гоце Делчев“, па по својата вообичаена траса.

Линиите 7, 15, 15А, 19 и 59 во правец од Карпош 3 према Центар ќе сообраќаат по улица „Карпошово востание“, улица „Бледски договор“, булевар „Партизански одреди“ од каде секоја ќе продолжи по својата вообичаена траса.

Линијата 15А ќе сообраќа како линија 15.

Линиите 15, 15А и 19 во Карпош, за терминал ќе го користат терминалот од линиите 7 и 59.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Димитриевски: Не ми пречи Бугарите да бидат…

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски во…

Недостиг на судска и медиумска независност и…

Недостатоци во независноста и интегритетот на судството,…

Ванковска: Се родивме во антиколонијална држава, денес…

Професорката на Филозофскиот факултет при УКИМ, Билјана…

(Фото) Има ли некој кој не ја…

Јапонските цреши и липите секогаш се синоним…

Македонија загуби легенда: Почина познатиот актер Димче…

Збогум Димче Мешковски Во „Викенд на мртовци“…