Гордана Јанкуловска излегува на слобода

t

Апелациониот суд Скопје ѝ ја уважи жалбата на Гордана Јанкуловска, со што ја ослободува од затвор. Како што се наведува, таа ќе излезе од затвор на 1 ноември.

„Постапувајќи по кривичниот предмет КР-133/23, Кривичниот совет на Апелациониот суд Скопје, донесе решение со кое ја одби како неоснована жалбата на Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција Скопје, а ја уважи жалбата на осудената Гордана Јанкуловска од Скопје, при што Решението на Кривичниот совет на Основниот кривичен суд Скопје го преиначи и ја отпушти осудената на 01.11.2023 година од издржување на казната затвор, под услов до истекот на условниот отпуст, 28.09.2024 година, да не стори ново кривично дело“ се наведува во соопштението.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Апелација го пушти Незири на слобода

Апелациониот суд Скопје во интерес на јавноста,…

Американец кој невин поминал 48 години во…

Судија од Оклахома ослободи човек кој бил…

Избрани нови судии во скопска Апелација

Габриела Гајдова, Александра Ристевска, Весна Димишкова и…

Гордана Јанкуловска излегува на слобода

Апелациониот суд Скопје ѝ ја уважи жалбата…

Не е само нашето судство: Свирепо ја…

Апелациониот суд во Белград му го укина…