Град Скопје се приклучи на кампањата на УСАИД: „Мојот данок, за мојата општина!“

t

Градот Скопје се приклучува во кампањата „Мојот данок, за мојата општина!“ – До подобри општини, со навремено подмирување на данокот на имот, кој се реализира во соработка со Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД).

Проектот има за цел да ја подигне јавната свеста за потребата и придобивките од навременото подмирување на данокот на имот со цел добивање на ефикасни и квалитетни услуги од единиците на локална самоуправа.

Со навременото подмирување на данокот на имот, сите ние придонесуваме во за нашата општина да расте, се развива и модернизира. Со плаќањето на данок на имот се зајакнуваат финансиските капацитети на општините и овие средства се користат за капитални инвестиции, како што се изградба на градинки, училишта, комунална инфраструктура, паркови и други јавни добра.

Градот Скопје ги поддржува сите добри иницијативи и проекти кои ќе придонесат за финансиско зајакнување на општините, чија крајна цел е зголемување на квалитетот на услугите кои ги нудиме и подобрување на животот на нашите граѓани.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Со исфрлени 20 тони вода од…

Денеска (14.04.2024) Одделот за воздухопловни единици на…

(Видео) Учествувал на 238 избори и никогаш…

Приказната на К. Падмарајан е приказна за…

Повеќе нема издавање брзи кредити без физичко…

Финансиските друштва коишто работат на територијата на…

Свикани се итни состаноци на Г7 и…

„Нашата цел е да придонесеме за деескалација…

(Видео) Хрватска: Се шират снимки од познатиот…

На СОЦИЈАЛНИТЕ мрежи се шират неколку видеа…