Да му помогнеме на малиот Јован – потребна е голема сума на пари за трансплантација на коскена срцевина

t

Јован е две годишно детенце, близначе на кое му е дијагностициран Hb Lepore Boston Washington синдром- клинички случај на бета таласемија мајор.

Неговоата состојба е многу тешка бидејќи има потреба од постојана трансфузија на крв, што има несакани ефекти- зголемување на слезенка и црн дроб.

Единствен достапен лек за неговата состојба е трансплатација на коскена срцевина со соодветен донор, а донор е неговата сестричка.

За сето ова на неговото семејство му е потреба огромна сума на пари. Поточно 190 000 евра за да ги платата трошоците за трансплатација во болницата Bambino Gesu во Италија.

Ајде сите хумани велешани, сите луѓе кои може и колку може да донираме на следниве броеви:

За операторот А1- 143 484

За операторот Телеком 143 128

Можете да донирате и на трансакциска сметка- Јован Туфекчиев 210-7000006717-84 на НЛБ Тутунска Банка.

Исто така може да се донира и на линкотhttps://www.gofundme.com/f/help-jovan-to-have-a-better-life?utm_campaign=p_cp%20share-sheet&utm_medium=copy_link_all&utm_source=customer&fbclid=IwAR1JDVFmxzEsa0SzWFVWeJIjvTqfpjFaFOjbYknPHCRWRlodrstL4jPLZ5A

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Украина очекува 16 милијарди долари дополнителна помош…

Украинскиот премиер, Денис Шмихал, изјави дека Украина…

(Фото) “Србија има моќен сојузник”: Како Русија…

Русија со оружје им помага на браќата…

ДНО! Го загубивме човечкото во нас: Во…

Во кутијата за донации за помош на…

Киев добил 6,5 милијарди долари од Западот…

Киев добил 6,5 милијарди долари од Западот…

Да му помогнеме на малиот Јован –…

Јован е две годишно детенце, близначе на…