Димовски: Дојдовме до тезата дека АСНОМ не е антифашистичко – Се бореле царисти и комунисти

t

Поранешниот пратеник Илија Димовски на неговиот Твитер профил сподели коментар за преговорите со Бугарија во однос на антифашистичките темели на современата македонска држава.

Еве што напиша тој на Твитер:

“Ако Бугарија не била фашистичка,
тогаш во Македонија немало антифашистичка борба,
АСНОМ не било антифашистичко собрание на народното ослободување,
државата нема антифашистички темели…

Дојдовме до посакуваната бугарска теорија дека имало само борби помеѓу царисти и комунисти…”

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Зечевиќ: Вредностите на НОБ и АСНОМ се…

На вредностите на НОБ и АСНОМ почива…

Бугарската Фондација “Македонија”: Можете да славите или…

Бугарската фондација во Македонија позната по нивните…

Ќе се слави окупацијата на Скопје и…

18-та година по ред е планирана поворка…

Ковачевски се плаши да одговори дали Бугарите…

Премиерот Димитар Ковачевски денеска, во одговор на…

(Фото) Северно Вазалство: Кинење цветни ленти е…

За скината украсна лента со боите на…