Еве каков е квалитетот на водата за пиење во Скопје – ова е неделниот извештај

t

ЈП Водовод и канализација – Скопје со цел подобра информираност на граѓаните на град Скопје, го објавува неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење, добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола, кој е всушност прва лабораторија во државата која го акредитира своето работење според стандардот ИСО17025:2018.

Секторот за санитарна контрола во периодот од 20.12.2021 до 24.12.2021 зема 194 примероци за физичко-хемиска и 194 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење од 45 мерни места во Градот Скопје.


Согласно добиените резултати од испитувањата, сите примероци ОДГОВАРААТ на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење (Службен весник на РМ, бр.183/18).

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Споделете да помогнеме: На Никола му се…

Младиот Никола Тимов во текот на ноќта…

Силјановска Давкова: Односот на Бугарија кон Македонија…

Европската унија сама себеси се перцепира како…

Короната коси: Во Македонија над 20 000…

Во текот на изминатите денови се бележат…

ВМРО-ДПМНЕ со трибина „Заштита на националните и…

ВМРО-ДПМНЕ денеска во 11:00 часот во Палата…

Бугарија ги формираше работните групи за соработка…

Бугарската Влада ги формира работните групи за…