Законот за задолжителна вакцинација стигна до Уставен cуд

t

Законот за задолжителна вакцинација веќе стигна до Уставниот суд на Австрија, откако беше поднесено првото барање за проверка на усогласеноста со Уставот. Судот сега мора да иницира процес на ревизија и да собира изјави од владата.

Ова не е првпат Уставниот суд да се занимава со тема коронавирусот, бидејќи од април 2020 година досега се поднесени над 600 барања или претставки поврзани на оваа тема.

Штом стапи на сила Законот за задолжителна вакцинација во Австрија, познатиот австриски виролог Норберт Новотни тврди дека задолжителната вакцинација повеќе не е потребна.

Тој ги советуваше надлежните да не ги казнуваат невакцинираните.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

За Ковид-тестови во приватните лаборатории граѓаните платиле…

Главиот државен ревизор, Максим Ацевски во гостување…

Никој веќе не се вакцинира: Бугарија уништува…

Бугарија уништува големи количини на  вакцини со…

Кина го демантира ФБИ: Ковид-19 не излезе…

Портпаролката на кинеското Министерство за надворешни работи,…

И сега што правиме? ФБИ вели коронавирусот…

Американското Министерство за енергетика го ревидираше своето…

Добра вест: Ковид-прекршителите ќе добијат условна наместо…

Добра вест за луѓето кои имаат прекршоци…