Објавено на:

Зошто Џака толку ја мрази Србија? Татко му лежел затвор за екстремизам во Белград!

t

Гранит Џака е во центарот на вниманието на Балканот поради неговите испади на мечот со Србија. Тој по победата ги предизвикуваше револт поради маицата „Јашари“ и бројот 26.Малкумина знаат зошто толку омраза кај него кон Србија и се што е српско.

Таткто на Гранит, Рагип Џака беше еден од албанските сепаратистички дисиденти од 1980-тите и меѓу првите Албанци кои извикуваа „Република Косово“.

Џака постариот беше уапсен на 22-годишна возраст бидејќи протестирал против властите и повика на обединување на сите Албанци во една земја и создавање на голема Албанија во 1986 година, а одредено време помина во затвор во Белград. Поточно, тој е осуден на шест години затвор за пароли против тогашниот систем.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ