Изpaелски експерт по микpoбиологија и имунологија pacпали: Време е да го признaeте нeycпеxoт – плaќaвте лaжна пpoпаганда дека сте ја пoбeдиле чyмaтa

t

Професорот Ехуд Кимрон, раководител на Катедрата за микробиологија и имунологија на Универзитетот во Тел Авив и еден од водечките израелски имунолози, напиша отворено писмо во кое остро го критикува израелското – и глобално – управување со пандемијата на коронавирус.

Министерство за здравство, време е да се признае неуспехот

На крајот, вистината секогаш излегува на виделина, а вистината за политиката со коронавирус почнува да се открива. Кога деструктивните концепти ќе пропаднат еден по еден, не останува ништо друго освен да им кажеме на експертите кои го водеа управувањето со пандемијата – ви кажавме.

Со две години доцнење, конечно сфаќате дека респираторниот вирус не може да се победи и дека секој таков обид е осуден на неуспех. Не признавате, затоа што во последните две години не признавте речиси никаква грешка, но ретроспективно е јасно дека очајно сте потфрлиле во речиси сите ваши постапки, па дури и медиумите веќе тешко го покриваат вашиот срам. .

Одбивте да признаете дека инфекцијата доаѓа во бранови кои бледнеат сами по себе, и покрај долгогодишните набљудувања и научни сознанија. Инсистиравте дека причината за секое опаѓање на бранот е само поради вашите постапки и така преку лажна пропаганда „ја победивте чумата“. И повторно ја победивте, и повторно и повторно и повторно.

Одбивте да признаете дека масовното тестирање е неефективно, и покрај тоа што вашите сопствени планови за вонредни состојби експлицитно го наведуваат тоа („План за подготвеност на здравствениот систем за пандемичен грип, 2007“, стр. 26).

Одбивте да признаете дека прележаните се позаштитени од вакцината, и покрај претходните сознанија и опсервации кои покажаа дека непрележаните вакцинирани лица имаат поголема веројатност да бидат заразени отколку прележаните. Одбивте да признаете дека вакцинираните ја шират заразата и покрај набљудувањата. Врз основа на ова, се надевавте дека ќе постигнете имунитет на стадо со вакцинација – и не успеавте и во тоа.

Инсистиравте да го игнорирате фактот дека болеста е десетици пати поопасна за ризичните групи и постарите возрасни лица, отколку за младите луѓе кои не се во ризични групи, и покрај сознанијата кои што ги имавме од Кина уште во 2020 година.

Одбивте да ја усвоите „Декларацијата на Барингтон“, потпишана од повеќе од 60.000 научници и медицински професионалци, и други програми кои упатуваа на здрав разум. Избравте да ги исмевате, клеветите, искривувате и дискредитирате. Наместо вистинските програми и луѓе, избравте професионалци на кои им недостасува соодветна обука за управување со пандемијата (физичари како главни владини советници, ветеринари, службеници за безбедност, медиумски персонал итн.).

Не поставивте ефикасен систем за пријавување несакани ефекти од вакцините, а извештаите за несакани ефекти се дури и избришани од вашата страница на Фејсбук. Лекарите избегнуваат да ги поврзуваат несаканите ефекти со вакцината, за да не ги прогонувате како што правевте со некои нивни колеги. Сте игнорирале многу извештаи за промени во менструалниот циклус и времето на трањење на менструалниот циклус. Сокривте податоци што овозможуваат објективно и правилно истражување (на пример, ги отстранивте податоците за патниците на аеродромот Бен Гурион). Наместо тоа, избравте да објавувате необјективни написи заедно со високи раководители на Pfizer за ефикасноста и безбедноста на вакцините.

Неповратна штета на довербата

Како и да е, од височините на вашата дрскост, исто така, го игнориравте фактот дека на крајот вистината ќе биде откриена. И почнува да се открива. Вистината е дека ја доведовте довербата на јавноста во вас на невидено ниско ниво и го нарушивте вашиот статус на извор на авторитет. Вистината е дека залудно изгоревте стотици милијарди шекели – за објавување заплашување, за тестови, за деструктивни заклучувања и за нарушување на рутината на животот во последните две години.

Го уништивте образованието на нашите деца и нивната иднина. Ги натеравте децата да се чувствуваат виновни, исплашени, да пушат, да пијат, да бидат зависни, да се откажат од животот и да се караат, како што потврдуваат директорите на училиштата низ целата земја. Наштетивте на егзистенцијата, економијата, човековите права, менталното и физичкото здравје.

Клеветевте колеги кои не ви се предадоа, го свртевте народот еден против друг, го поделивте општеството и го поларизиравте јавниот дискурс. Ги бележевте, без никаква научна основа, луѓето кои избраа да не се вакцинираат како непријатели на јавноста и ширачи на болеста. Промовирате, на невиден начин, драконска политика на дискриминација, негирање на правата и избор на луѓе, вклучително и деца, за нивниот медицински избор. Дискриминација на која и недостасува секакво епидемиолошко оправдување.

Кога ќе ги споредите деструктивните политики што ги спроведувате со здравите политики на некои други земји – можете јасно да видите дека уништувањето што го предизвикавте само додадовте жртви надвор од оние кои се ранливите на вирусот. Економијата што ја уништивте, невработеноста која што јапредизвикавте и децата чие образование го уништивте – тие се вишок жртви само како резултат на вашите сопствени постапки.

Во моментов нема итна медицинска помош, но таква состојба негувате веќе две години поради страста за моќ, буџети и контрола. Единствената итност сега е што сè уште поставувате политики и држите огромни буџети за пропаганда и психолошки инженеринг наместо да ги насочувате кон зајакнување на здравствениот систем.

Ова мора да запре!

Извор: Мако Њуз Израел

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Политички аналитичари: Израел падна од високо, Xамаc…

Политичкиот експерт Фахми Хуваиди рече дека прифаќањето…

Портпаролот на катарското МНР: „Најтешката страна“ во…

-Процесот на преговори е тежок од сите…

Катар издејствува продолжување на примирјето за дополнителни…

Катар успешно преговараше за договор меѓу Израел…

Мудис: Загрозена економската иднина на Израел

 Војната со палестинската милитантна група Хамас го…

Нетанјаху: Израел ќе удри по Xамаc „со…

Премиерот рече дека ќе го одложи продолжувањето…