Илија Димовски: 3aeв беше системски пpoблем на државата

t

Екс пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски на Фејсбук го анализираше владеењето на Заев и дојде до заклучок дека премиерот во оставка беше системски проблем за државата.

-Системски проблем е на државата што може да добие Премиер

кој ќе ги згази и погази сите демократски стандарди на парламентарна демократија,

ќе тргува со судството и обвинителството за доминација и влијание во политичката битка,

ќе ги поништи веќе утврдените националните и државни позиции за клучните идентитетски позиции,

ќе промени Устав спротивно на јасно изразена волја на граѓаните на Македонија,

ќе прифати договори со кои се нарушуваат основните човекови права,

ќе го десеткува значењето на АСНОМ и ќе тргува со значењето на Илинден…

Системски проблем е неговиот избор, а неговото одење е нова шанса за реституција на правната држава…

Оваа држава мора да најде начин да се бори и да ги отстрани катастрофалните последици после владеењето на Заев…

Тоа не е партиска или политичка битка, тоа е битка за опстојување на македонската нација и македонската држава…

Интелектуална обврска е оваа власт да замине ден побрзо, пишува Димовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Груевски открива дека Заев има бизниси во…

Иако во минатото во повеќе наврати кажав…

На денешен ден Заев и Димитров беа…

На денешен ден пред 6 години тогашниот…

Децата на политичката елита профитираат од брзите…

Децата на политичката елита профитираат на грбот…

(Видео) Австрија има женска верзија на Заев:…

Изјавата на австриската министерка дека Африка е…

3aeв нema да користи aпaнажа, ќе се…

Поранешниот премиер Зоран Заев од вчера има…