И вечерва Тетово нajзагадeн град во Македонија

t

Според World’s Air Quality Index кои во живо 24 часа обезбедуваат резултати за Индексот на квалитет на воздух, Тетово и вечерва е најзагаден град во Македонија со индекс на загадување од 148.

Индексот за квалитет на воздухот се базира на мерење на емисиите на честички (PM2,5 и PM10), озон (O3), азот диоксид (NO2), сулфур диоксид (SO2) и јаглерод моноксид (CO).

Според овие вредности, воздухот има наднормално загадување и треба да се избегнуваат подолги периоди на отворена површина. На мали деца, стари лица и бремени жени им се препорачува да не излегуваат без посебна потреба.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Драма во Тетово: Бездомни кучиња нападнале жена,…

Со скршеница на десната нога и повредена…

Ножеви и дрога во казино: Силни полициски…

Полициски службеници од Одделот за униформирана полиција…

Страшно: Старец удрил тетовец со кола па…

Тетовската полиција информира дека приведен бил возач…

МВР ги подучува тетовци: Оружјето не е…

Колку далеку може да „патува“ куршум испукан…

САМО ВО МАКЕДОНИЈА, некој ќе ќари и…

 Директорот на Клиничка болница Тетово Амир Елези…