И власта го бара спасот во Ставревски, ќе го советува министерот за финансии

t

Поранешниот вицепремиер за економски прашања Зоран Ставрески е поканет да учествува во советот што ќе се формира како експертско тело и во чии рамки ќе се разгледуваат актуелни прашања и теми за коишто е потребен консензус во општеството, инициран од актуелниот министер за финансии Фатмир Бесими и неговите претходници, пренесува Фактор.

Иницијатори покрај Бесими и Ставрески за вакво советодавно тело се поранешните министри за финансии Џевдет Хајредини, Таки Фити, Никола Поповски, Трајко Славески и Кирил Миноски. Советот на поранешни министри за финансии ќе претставува тело кое ќе функционира како дел на Скопје економски и финансиски форум – СЕФФ.


Извор: Фактор

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Кина купи речиси половина од светските резерви…

Цените на храната се зголемија на рекордно…

Лефков: Покачувањето на струјата за 10 проценти…

Ние во моментот имаме три кризни состојби…

И власта го бара спасот во Ставревски,…

Поранешниот вицепремиер за економски прашања Зоран Ставрески…