Ковачевски бил задоволен од перформансите на министрите од ДУИ

t

Премиерот Димитар Ковачевски е задоволен од министрите кои ДУИ ги има во Владата. Бидејќи во редовите на оваа партија немаше промени, Ковачевски беше прашан дали смета дека министри на ДУИ се незаменливи, на што одговори дека членовите на Владата не ги дели според политичката провиниенција од каде доаѓаат.

„Јас никогаш не сум ги делел луѓето со кои што сум работел како кадри на одредена партија, одредено време, одредена провиниенција. Ги вреднувам врз основа на професионалните перформанси. Со министрите кои беа дел од минатата Влада и се дел од новата Влада имав соработка како заменик министер. Лично сум задоволен од перформансите на министрите од ДУИ, предложени да бидат дел од новата Влада“, кажа Ковачевски.

Тој не одговори конкретно дали наскоро може да се очекува лидерска средба со Христијан Мицкоски, но најави дека ќе комуницира со опозицискиот претседател.

„Сметам дека сите политичари и експерти, без разлика на нивната партиска или политичка припадност треба да дадат придонес за решавање на проблеми. Ќе воспоставиме комуникација со Мицкоски, за изнаоѓање на решенија“, рече Ковачевски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ковачевски: Техничката влада е дефинирана со закон,…

 Техничката влада е дефинирана согласно закон и…

СДСМ ЌЕ ИМА СВОЈ ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ КАНДИДАТ Ковачевски…

Ковачевски изјави дека на вечерашната седница на…

Ковачевски: Техничката Влада е законска обврска за…

Премиерот и претседател на СДСМ Димитар Ковачевски…

СДСМ: Џафери е добро решение за технички…

Сметаме дека Талат Џафери е соодветно и…

Таравари: Ќе го поддржиме Џафери за премиер

Ова е договор меѓу ДУИ и СДСМ…