Ковачевски: Денеска го одбележуваме Денот на Охридското Езеро

t

Денеска го одбележуваме Денот на Охридското Езеро – наша голема природна скапоценост, напиша на својот Фејсбук премиерот Димита Ковачевски.

-На овој ден се потсетуваме на исклучителното значење на овој бесценет воден ресурс кој поседува исклучително висок индекс на биодиверзитет со над 200 ендемски видови кои ги нема на ниту едно друго место.Грижата и зачувувањето на оваа уникатна и недопрена убавина, со над 100 видови птици кои се гнездат тука, е нешто што треба да се пренесува и на наредните генерации како аманет за сочувување на овој наш бисер од бројните предизвици на современото живеење, вели Ковачевски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Пропаѓањето на американски банки нема да влијае…

Само 6,6 отсто од вкупните обврските на…

(Видео) Израелски историчар од Скопје: Сра*е е…

Несомнено е дека за депортацијата на македонските…

Слаб земјотрес во југоисточниот дел на Македонија

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје…

Тажно: Најмладиот пациент кој оди на дијализа…

Најмладиот пациент во Македонија што оди на…

Никогаш да не се заборави: Се одбележуваат…

Од денеска до недела ќе се одбележуваат…