Ковачевски: Кадрите во СДСМ ги делам на оние што повеќе или помалку помогнале во развојот на партијата

t

Новиот претседател на СДСМ вечерва, пред почетокот на денешниот Централен одбор на партијата изјави дека програмата ќе се базира на социјал-демократски вредности, фер шанса за сите кадри кои ги исполнуваат професионалните услови за да бидат назначени на институционално ниво како и отворање на партијата кон сите оние може да придонесат со својата активност во зајакнување на партијата и нејзиното работење.

Тој истакна дека никогаш не ги дели кадрите на стари и нови туку на оние кои придонеле повеќе или помалку во развојот и градењето на партијата.


-Ги делам на оние кои што придонеле повеќе или помалку во развојот или градењето на партијата. Во медиумите се појавија голем број имиња, кои што значат нешто во СДСМ и кои во минатото извршувале високи партиски и државни функции. Да оставиме на ЦО да ги донесе одлуките, рече Ковачевски.

Тој најави дека во неговите предлози ќе биде застапена родовата еднаквост, како и рамномерната застапеност на сите плански региони во државата.

„Ќе предложам Извршен одбор во кој ќе бидат застапени 50 отсто жени, 50 отсто мажи за да се запази родовата еднаквост за која се залага СДСМ. 33 отсто ќе бидат млади и ќе бидат запазени сите плански региони во државата да бидат застапени во Извршниот одбор. Партијата е обединета бидејќи имаме 120 членови на ЦО, денес ќе имаме уште 10 нови членови и заедно со општинските организации СДСМ преставува најсилна и најголема партија во државата“, вели Ковачевски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Оваа влада е администрирана од СДСМ, а…

Оваа влада е администрирана од СДСМ, а…

Му се јавив на Мицкоски, договоривме средба…

Нормално е, смета премиерот, двете најголеми партии…

(Видео) Арсовски: Дали ДКСК чека инструкции од…

Портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски, денес уште…

Сиљановска Давкова: Сите паметиме дека СДСМ и…

Веднаш треба да почне расправа, не само…

(Видео) Прес конференција на Димче Арсовски: Молкот…

Портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски, на прес…