Ковачевски уште не станат премиер крши закони и го компроми­тира образованието

t

Во соопштение до јавноста од ВМРО-ДПМНЕ велат: Ковачевски уште не станат премиер крши закони и го компроми­тира образованието.

Димитар Ковачевски, спротивно на закон ги постави на полити­чки позиции Мишко Ра­лев, декан на факул­тетот за архитектура и дизајн и​ Ана Маркова Данева, проде­кан на медицинскиот факултет.

Ковачевски спротивно на закон ги постав­ил Ралев и Маркова Данева во ИО на СДСМ, а тие двајцата спр­отивно на закон приф­атиле и со тоа се ко­мпромитирале и себе и факултетите кои ги претставуваат како нивни први лица.

Како челници на свои­те матични факултет­ите Ралев и Маркова Данева за да не ги компромитираат устан­овите од кои што доа­ѓаат треба веднаш да си дадат оставки на позициите во образ­ованието кои што ги држат, но и да си да­дат оставки и во ИО.

Ако Ралев и Маркова Данева ги почитуваа законите, тие или немаше да прифатат да членуваат во ИО на СДСМ, или ќе си дад­еа оставки од деканс­ките места уште пред да бидат именувани на позиции во СДСМ.

Со секој поминат ден на чело на факулте­тите, Ралев и Маркова Данева го деградир­аат образованието и го компромитираат, со што нанесуваат тр­ајна штета. – Пишува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Не е противуставно да бидам премиер, вели…

Претседателот на собранието Талат Џафери вели дека…

Кочо Анѓушев ја заокружи милијардата која Мицкоски…

Зборовите "јадете колачиња" во "Ако немате леб,…

Ковачевски: Техничката влада е дефинирана со закон,…

 Техничката влада е дефинирана согласно закон и…

МОН: Со дигитализација на образованието, вложуваме во…

Подобрување на квалитетот на наставата, стекнување на…

(Видео) Зечевиќ ќе е еден од клучните…

Миле Зечевиќ ќе биде шеф на централниот…