Либералите ја преминаа границата: За борба против „расизмот“ во Њујорк нема да се лекуваат белци болни од КОВИД-19

t

Њујорк ја следеше Минесота ставајќи ги белите луѓе на последен ред кога станува збор за спасувачки третмани за КОВИД-19, во име на борбата против расизмот. – Пишува „Summit News“.

Да, навистина.


Моноклоналните антитела се произведуваат во лабораторија и работат со имитирање на природни антитела, кои му помагаат на телото да се бори против болестите.

Сега Министерството за здравство на Њујорк објави документ кој открива како ќе им даде приоритет на небелците кога станува збор за дистрибуција на третманот, покрај антивирусни апчиња.

Планот наведува дека за да го добие третманот, пациентот мора да има „медицинска состојба или други фактори кои го зголемуваат нивниот ризик за тешка болест“.

„Еден таков „фактор на ризик“ е расата или етничката припадност што не е бела поради „долгогодишните системски здравствени и социјални нееднаквости“, известува Fox News.

„Небелата раса или етничката припадност на Шпанија/Латино треба да се смета за фактор на ризик, бидејќи долготрајните системски здравствени и социјални нееднаквости придонесоа за зголемен ризик од тешка болест и смрт од КОВИД-19“, се вели во меморандумот.

Системот е веќе воспоставен, при што New York Post објави како „Еден лекар од Стејтен Ајленд рече дека пополнил два рецепти за Paxlovid оваа недела и бил замолен од фармацевтот да ја открие расата на неговите пациенти пред да биде одобрено лекувањето“.

Според еден аналитичар, системот за рационализирање заснован на раса го прекршува федералниот закон, имено, Насловот VI од Законот за граѓански права од 1964 година.

Како што нагласивме минатиот месец, Министерството за здравство на Минесота спроведува слична политика на дискриминација на белите луѓе при утврдувањето на подобноста за mAbs (моноклонални антитела).

Тие воведоа шема за рационализирање заснована на систем на бодови кој дава 2 дополнителни поени на пациентите кои не се бели.

Сличен систем функционира и во Тексас.

Да ви се одбие третман кој спасува живот поради тоа што вашата боја на кожа е бела, а потоа да умрете.

Дали и тоа го подразбираат под „бела привилегија“?

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Израелска студија: Четвртата доза вaкцина пpoтив Ковид-19…

Медицинскиот центар Шеба во близина на Тел…

Омикpон е присутен во седум македонски градови

Омикрон сојот на коронавирусот е откриен во…

Главниот kpизен координативен штаб препорача продолжување на…

Главниот кризен координативен штаб (ГККШ) за справување…

Бугарија се пpедомисли: Македонски граѓани ќе можат…

Граѓаните на Македонија, Израел, Турција и Србија…

Скратен рокот на важноста на сертификатот за…

Германскиот институт „Роберт Кох“ го скрати рокот…