Марија Јаничевска е предложена за директорка на ОТА

t

Марија Јаничевска е предлог за директорка на ОТА на Комисијата за прашања на изборите и именувањата. Членовите на Комисијата едногласно ја донесоа одлуката Јаничевска да биде директор на ОТА. 

Предлогот го образложи претседателката на Комисијата Марија Георгиевска, која кажа дека Јаничевска е родена 1978 година во Скопје, дека била државен советник за општи работи во ОТА, како и други детали од нејзината биографија.

Георгиевска информира дека за оваа функција се пријавиле 21 лице.

Николче Крстевски и Елида Шуки се предложени за членови на Комисијата за одлучување по жалби за јавни набавки. Кирил Каранфилов е предложен за повторен мандат за претседател на оваа Комисија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Јакимовски: Децидно сум против бирање на претседател…

Претседателот на државата, неговата сила и функција…

Ана Брнабиќ избрана за претседател на Народното…

По тридневна расправа за избор на претседател…

ХОРОР: Марија, мајката на убиеното дете Александар…

„Нефункционалните институции ми го убија детето. Мојот…

СДСМ: Претседател се бира на непосредни избори,…

Остануваме на ставот претседателот на државата да…

Денеска ќе се бираат новите министри за…

Собранието денеска треба да ја продолжи 143.…