Менче Точи ќе ги раководи комуникациите на Фондот за здравствено осигурување

t

Менче Точи, искусна новинарка која долги години го покриваше секторот здравство, заминува од новинарството и ќе работи во државната администрација.

Со одлука на директорите на СДСМ и на ДУИ, таа е именувана за раководител на одделот за комуникации на Фондот за за здравствено осигурување.

Одлуката е донесена на 21 јануари годинава, врз основа на оглас објавен во декември лани.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ