Мицкоски од Свети Спас: Делчев не задолжил да ја чуваме, негуваме и развиваме Македонија – тој е нераскинлива нишка од македонскиот народ

t

Најпрво да се заблагодарам на медиумите иако некако како во тајност да се држеше целиот овој ден, бидејќи ниту имаше протокол ниту пак некој знаеше што ќе се случува денеска.

Како делегација на највисоко ниво на ВМРО-ДПМНЕ, денес одбележуваме 150 годишнина од раѓањето на големиот македонски деец Ѓорѓи Николов Делчев, којшто оставил голема трага за нас македонците, за Македонија, со неговото дело и неговата борба за независна, суверена македонска држава, во срцето на Балканот, не’ задолжил истата да ја чуваме, негуваме и развиваме за генерациите после нас да се сеќаваат на неговото големо дело и за Македонија и за македонскиот народ, во чија нераскинлива алка е овој човек.

Такашто денес, како ВМРО-ДПМНЕ, во рамките на македонското Собрание ќе поднесеме декларација со којашто сакаме да добиеме поддршка од сите политички партии, коишто се парламентарни и вонпарламентарни, со една цел: Да го зацврстиме темелот за ликот и делото на Гоце Делчев.

Очекувам сите политички партии, без разлика дали се парламентарни или се надвор од Парламентот, истата да ја поддржат.

На новинарско пшарање што конкретно ќе содржи Декларацијата, Мицкоски вели дека ќе има прес конференција во Собранието на која ќе се соопшти содржината.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Мицкоски до Ковачевски: Достоинството или го имаш,…

Достоинство или го имаш или воопшто го…

Мицкоски: Идната недела ќе поднесеме интерпелација за…

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ идната работна недела…

Мицкоски се мајтапи со Таче: Да се…

Да можеше водење на држава да се…

ВМРО-ДПМНЕ ќе го пpeгази СДCM: Мицкоски со…

Институтот за Политички Истражувања од Скопје (ИПИС)…

Мицкоски од Охрид: Час поскоро да се…

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денеска присуствуваше…