Мицкоски: Очекувам огромна поддршка од народот за промени

t

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во интервју за Македонско радио рече дека иако ситуацијата изгледа безнадежно доброто допрва доаѓа. Сепак според него граѓаните не треба да губат надеж, бидејќи добрите времиња допрва доаѓаат.

„Иако сега состојбата е таква каква што е, поради погрешните политики на актуелната власт, но и тоа ќе заврши. Граѓаните се чувствуваат безнадежно гледаат каква недисциплина владее во општеството во институциите, а тоа е резултат на погрешните политики на владата и хаосот што го создадоа, бидејќи кај нив нема знаење, туку само криминал и корупција“, рече Мицкоски.

Мицкоски посочи дека наскоро ќе има предвремени парламентарни избори.

„На предвремените парламентарни избори јас очекувам недвосмислена и огромна поддршка за опозицијата и коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ“, кажа Мицкоски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

СДСМ: Мицкоски е слаб и исплашен од…

Два дена Христијан Мицкоски молчи и не…

СДСМ: На кои домашни и странски политичари…

Ос СДСМ денеска излегоа с нови обвинувања…

Богоев: СДСМ инвестира во рамномерен развој –…

СДСМ како централна и како локална власт…

Граѓаните да направат разлика меѓу концептот на…

Потпретседателката на СДСМ Сања Лукаревска на трибината…