Партиска реорганизација: Проширување на Извршниот комитет и плус двајца потпретседатели

t

ВМРО-ДПМНЕ наскоро ќе има нов состав на Извршниот комитет и ќе има и 4 потпретседатели. Меѓутоа лидерот на оваа партија, Христијан Мицкоски не ги открива имињата, но вели дека ќе има проширување и дека ќе има и нови луѓе.

„Ние сме сега во внатрешно реорганизирање на партијата, во понеделник имаме централен комитет, ќе излезам пред членовите на Централниот комитет со новиот состав на Извршниот комитет, ќе има проширување, ќе има и нови луѓе во извршниот, ќе има и некои кои и досега биле, ќе бидат некаде 28-29 луѓе. Ќе има проширување и во делот на потпретседателите, од двајца ќе бидат четворица, така што ценам дека ќе има еден навистина сериозен државнички капацитет, кој што ќе може да биде алтернатива заедно со тимот на стратешки соработници. Откако ќе ги формираме телата на партијата ќе излеземе со јасен план, инаку дефинитивно секој ден за нас е ден кога треба на правиме притисок и затоа понудивме во парламентот измени во законот за Влада“, изјави Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Раскол во партијата: Тепачка во месен комитет…

Почнаа тепачките за пратенички листи, ама буквално...…

(Видео) Обидот на ДПМНЕ да се пресмета…

Тоа што ВМРО-ДПМНЕ ја искористи трагедијата со…

Коалицијата СДС-ДПМНЕ премолчува одлевање на 250 илјади…

Од 2012 до 2023 година, локалните коалиции…

Крие ли ВМРО-ДПМНЕ незаконско финансирање на партијата?!

СДСМ е најтранспарента партија, објави во својот…

(Видео) Советниците на ДПМНЕ во Карпош блокираат…

Најавата за блокада на буџетот на Општина…