Народна банка: Имало обиди за хaкирање, но биле нeуспешни

t

Апсолутно се неточни тврдењата дека е хакирана веб-страната на Народната банка, во што може да се увери секој доколку ја посети www.nbrm.mk , стои во реакцијата на НБРМ.

Од таму додаваат дека во изминатиот период имаше обиди за напад, но безбедноста на информацискиот систем на Народната банка никогаш не е доведена во прашање.

-Народната банка, во склад со глобалните трендови постојано работи на зајакнување на отпорноста на информацискиот систем, преку зајакнување на сигурносните заштити и на сите останати потребни ресурси, реагираат од таму.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Банките по Нова година со зголемена каматна…

Банките се во финални анализи и пресметки…

Украина планира да ги тужи западните банки…

Лидерите на западните банки како „ЈПМорган Чејс“,…

Скандал во Швајцарија: Втората најголема банка прогласена…

Втората по големина швајцарска банка, Credit Suisse,…

Филмски грабеж на банка во Скопје: Со…

Денеска околу 10.00 часот во СВР Скопје…