Ова се измените – еве до кога ќе важат возачките без “Северна”!

t

Со 89 гласа ЗА, пратениците ја изгласаа потребата од промени во законот за безбедност во сообраќајот. На итната седница која ја свика претседателот на собранието Јован Митрески прва точка беше потребата од носење на Законот за безбедност во сообраќајот со што важноста на возачките дозволи со старото име на државата ќе биде до 31 декември.

Овој закон сега треба да го помине филтерот на комисијата за одбрана и законодавно-правната комисија. Се очекува овие измени да бидат изгласани денеска после 16:00.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ова се измените – еве до кога…

Со 89 гласа ЗА, пратениците ја изгласаа…

Шефицата на ММФ очекува пониски каматни стапки…

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ – IMF) сега…

Владата повторно им реализира проекти на градоначалниците…

Владата повторно им реализира проекти на градоначалниците…

Првата порака на новиот претседател на Финска:…

Новоизбраниот претседател на Финска, Александар Стуб изјави…

Изгласана потребата за измена на Законот за…

Пред малку Собранието на итна седница ја…