Одлична вест за пензионерите: Од денес започнува исплатата на пензиите

t

Минатата недела на седница беше усвоена Информацијата за исплата на пензии за месец јуни 2022 година, со задолжување на Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 27.6.2022 година.

Со овие препораки деловните банки ќе обезбедат пензионерите да може да располагаат со јунските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од 28.6.2021 година.

Готовинската исплата на пензии за клиентите кои не користат картички, банките ја организираат во четири групи според следниот распоред составен според висината на:

За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 28.06.2022 година (вторник);
За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 29.06.2022 година (среда);
За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 30.06.2022 година (четврток), и
За пензии со висина над 18.001 денари, исплата да се изврши на 01.07.2022 година (петок).

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ВНИМАВАЈТЕ: Измамник успеал да земе 200.000 денари…

Измамник успеал да придобие 200.000 денари од…

Најниската пензија треба да биде 20.000 денари,…

Пензионерите револтирано реагираат дека зголемувањето на септемвриската…

Тренчевска: Пензионерите добиваат покачување на пензиите од…

Околу седум проценти покачување ќе добијат пензионерите…

Косово ќе дава еднократка помош од 100…

Вработените во јавните служби во Косово ќе…

Од 30 август започнува исплатата на августовските…

Од 30 август ќе почне исплатата на…