Од македонскиот пазар се повлекува целокупниот „Киндер“ асортиман произведен во фабриката во Белгија

t

Aтлантик Трејд Скопје ДОО Скопје соопшти дека како дистрибутер на асортиманот на компанијата „Фереро“ во земјава, на барање на производителот „Фереро“, го проширува повлекувањето од пазарот на целокупното производство на Киндер Шокобонс, Киндер Сурприсе Макси 100г и Киндер Мини Микс Пелуче.

Компанијата подвлекува дека на повлекување од пазарот подлежат само оние производи кои се произведени во Арлон во Белгија.

Како што е соопштено, во контекст на тековното испитување за салмонела во соработка со органите за безбедност на храната, „Фереро“ привремено ја затвора својата фабрика во Арлон во Белгија. Со стапување во сила веднаш, се прекинува целото производство на Киндер Шокобонс, Киндер Сурприсе Макси 100г и Киндер Мини Микс Пелуче, од Арлон.

-Како одговорен дистрибутер ги преземаме сите неопходни чекори за одржување целосна доверба од купувачите и делуваме за брзо повлекување на наведените производи од пазарот. Ги замолуваме потрошувачите доколку веќе поседуваат некој од горенаведените производи, да не го конзумираат. Може да го вратат во продажното место од каде го купиле, како и да го контактираат тимот за грижа на потрошувачи на [email protected], се наведува во соопштението.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Инспекторатот изврши детален надзор во битолската болница…

Како медицинските услуги биле испорачани, преглед на…

Груевски: Никогаш не мислев дека мораме да…

ЦИПРАС НЕ ИНФОРМИРА ДЕКА АКО З.ЗАЕВ И…

Колку ќе заработи Германија од ЕУРО 2024?

ЕУРО 2024 ќе донесе значителни краткорочни економски…

Бугарија, Словачка и Латвија со најмала куповна…

Во 2023 година, реалната индивидуална потрошувачка (AIC)…

Ништо од радоста на должниците?! Уставен ќе…

Уставниот суд денеска поведе постапка за член…