Пад на вредноста на криптовалутите денес

t

Биткоинот падна за 6,12 отсто на 58.346,75 евра денеска во 15:30 часот на најголемата светска берза за криптовалути Binance.
Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 40,88 милијарди евра, што е повеќе од вообичаениот промет, но помалку од вчера, кога биткоинот порасна за 5,19 отсто.
Индексот на страв и алчност на Биткоин моментално е на 75 во категоријата „Алчност“, што значи дека инвеститорите остануваат оптимисти за континуираниот раст на Биткоин.


Вредноста на итриумот падна за 7,22 отсто на 3.050,97 евра, а вредноста на Binance Coin за 3,01 отсто на 505,86 евра.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Пад на вредноста на криптовалутите денес

Биткоинот падна за 6,12 отсто на 58.346,75…

Црна Гора ќе го екстрадира кралот на…

Апелациониот суд на Црна Гора ја потврди…

Биткоинот денеска достигна највисоко ниво во последните…

Биткоинот, најголемата светска криптовалута по пазарна капитализација,…

„Кралот на криптовалутите“ ќе биде екстрадиран во…

Одлуката не е правно обврзувачка и адвокатите…

 Вредноста на Биткоин над 45.000 долари, последен…

Најголемата криптовалута во светот ја започна Новата…