Објавено на:

Повод за влез во војната? Белорусија се пофали: Ликвидирано украинско дипломатско претставништво кое се користело како разузнавачка служба?

t

КГБ на Белорусија: Ликвидирано украинското претставништво на странската разузнавачка служба.

Комитетот за државна безбедност на Белорусија го ликвидираше претставништвото на странската разузнавачка служба на Украина, која работеше во земјата под дипломатско покривање во последните неколку години, изјави заменик-шефот на истражниот оддел на КГБ, Константин Бичек.

Според него, белоруските разузнавачи бележат активни разузнавачки активности во последните неколку години „од позицијата на украинската амбасада во Република Белорусија, како и од конзулатот на оваа земја во градот Брест“.

„Од вкупниот број вработени во дипломатската мисија на Украина, од нешто повеќе од дваесет лица, најмалку половина од нив биле агенти на Главната разузнавачка управа на Министерството за одбрана на Украина и на Надворешната разузнавачка служба на Украина. “ нагласи тој.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Белорусија негира: Нема мобилизација на војници во…

Мобилизацијата во вооружените сили на Белорусија не…

Медиуми: Германски шпиони тајно им помагаат на…

Германската надворешна разузнавачка служба БНД со месеци…

САД ќе ѝ даде нови 18 ракетни…

САД вчера објавија дека на Украина ќе…

Толку од Украина, ситно броиме до војна!…

Церемонијата на потпишување на договорот за припојување…

Ќе почне ли тогаш “вистинската” војна? Луганск…

Луганската Народна Република треба да стане дел…